INCREMENT D’UN 11,2% DE LA TAXA DE RESIDUS AL PALLARS JUSSÀ

El consell comarcal del Pallars Jussà va aprovar en el darrer ple l’augment de la taxa de residus un 11,2%, fet que suposa el proper rebut que rebin els ciutadans passarà de 112,21 euros a 124,78 euros.

El consell comarcal del Pallars Jussà va aprovar en el darrer ple l’augment de la taxa de residus un 11,2%, fet que suposa el proper rebut que rebin els ciutadans passarà de 112,21 euros a 124,78 euros. Des de l’òrgan comarcal expliquen que la pujada de la tarifa es deu a l’encariment de les despeses de gestió així com a la pujada de salaris dels treballadors i del preu d’entrada de de residus a l’abocador.

El president també remarca que s’augmenta en 4 euros el preu per tona de residus que entra a l’abocador
El punt va comptar amb els vots en contra de Candidatura de Progrés que defensen que els darrers anys hi ha hagut un augment continuat anualitat rere anualitat sense que això repercuteixi en la millora del servei.

El consell comarcal defensa que estan fent diverses actuacions de sensibilització en matèria de reciclatge  i que es vol identificar les zones on es recicla més per premiar amb rebaixes a la taxa i també es treballa per incidir en campanyes a les zones on es recicla menys. Es remarca que es vol arribar a l’any 2035 amb un 65% de reciclatge, que és el que marca la Unió Europea, mentre que ara s’està a poc més d’un 44,5%.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT DEL C.C. PALLARS JUSSÀ

JAUME CATALÁN, PORTAVEU DE CANDIDATURA DE PROGRÉS