JEANNINE ABELLA, PEPE VIDAL I NEUS COMES, ELS NOUS DIPUTATS AL PARLAMENT DE CATALUNYA

A les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, Junts ha sigut la força més votada. A l’Alta Ribagorça els socialistes han capitanejat els resultats electorals amb el suport de prop del 30% de l’electorat. Per primera vegada, tres pallaresos seran diputats al Parlament de Catalunya: Jeannine Abella, Neus Comes i Josep Vidal.

Als resultats autonòmics de les eleccions d’aquest diumenge el PSC s’ha imposat, aconseguint 42 dels 135 escons del Parlament. A les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, en canvi, Junts ha sigut la força més votada, amb un 38% i 35% respectivament. La segona força al Jussà ha sigut el PSC amb un 20% de votants, i la del Sobirà Esquerra, amb un 24%.

A l’Alta Ribagorça el triumvirat s’ha repartit diferent. Els socialistes han capitanejat amb el suport de prop del 30% de l’electorat, deixant a Junts en segon lloc amb un 25% de vots. 

De nou, dels 15 diputats electes de Lleida que seuran al Parlament, tres vindran de terres pallareses: Jeannine Abella, d’Isona, com a cap de llista de Junts per Lleida; Neus Comes, de Sort, representant del PSC; i Josep Vidal, com a portaveu d’Esquerra Republicana des de Llavorsí. 

Dels vora 6 milions de catalans citats a les urnes, hi han acudit 3,1 milions. La d’aquest 2024 ha estat la quarta convocatòria electoral al Parlament amb menys mobilització de la sèrie històrica, amb una abstenció del 42%. Només sis punts per sota de les que es van celebrar en plena pandèmia. 

A les comarques del Pallars i l’Alta Ribagorça les xifres son encara més baixes, amb un 60% d’abstenció tant al Pallars Jussà com a l’Alta Ribagorça, i un 56% al Sobirà.