LA VALL DE BOÍ VOL MILLORAR LA SEGURETAT DELS BARRANCS ACTIUS DEL MUNICIPI

La Vall de Boí ha demanat una subvenció dels Fons Next Generation per millorar la seguretat als barrancs actius del municipi. La idea és fer accions de renaturalització i resiliència als entorns fluvials de la Vall. El projecte té un cost de més de 2 milions quatre-cents mil euros i si s’aprova se’n finançarà el 95% a través de l’ajuda i s’acabaria al 2025.


La disposició sobre els terreny dels diferents nuclis que formen el municipi de la Vall de Boí i l’orografia de la Vall fa que hi hagi riscos.
Al 2021 ja es va rebre una ajuda europea per l’esvomegada d’Erill, un dels barrancs més actius de la zona, però la subvenció no permet abordar la totalitat del projecte ni de la resta de barrancs que afecten potencialment a les zones urbanes de Taüll, Boí, Erill la Vall, Barruera, Cardet i Durro.
Ara, amb aquesta ajuda, es vol conscienciar a la població del risc associat als barrancs, fer una planificació forestal i urbanística del territori i dissenyar i implementar tècniques sostenibles basades en la natura.