ARAGONÈS CREU QUE UNA MILLORA DE LES COMUNICACIONS PERMETRÀ DIVERSIFICAR L’ECONOMIA AL PIRINEU

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha fet una visita institucional a diferents comarques pirinenques aquest cap de setmana. L’acte principal s’ha concentrat a Taüll per donar el tret de sortida als actes de commemoració dels 900 anys de la consagració dels temples romànics de Sant Climent i Santa Maria de Taüll.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, considera que la millora de les comunicacions al Pirineu ha de servir per impulsar una diversificació de l’economia de la zona. Unes declaracions fetes durant la visita a l’Alta Ribagorça aquest dissabte per donar el tret de sortida als actes de commemoració dels 900 anys de la consagració dels temples romànics de Sant Climent i Santa Maria de Taüll.

Aragonès també ha remarcat que s’ha de repensar el futur de les estacions d’esquí perquè tinguin continuïtat i puguin adaptar-se a la situació de canvi climàtic, convertint-se en estacions de muntanya.

Durant la visita, el president de la Generalitat també ha posat en relleu les inversions previstes al Pirineu als pressupostos del 2023 en l’àmbit sanitari, amb les reformes a l’Hospital Comarcal del Pallars i la construcció del futur Hospital de l’Alt Urgell. En el capítol d’inversions pendents, ha apuntat a la “necessitat d’enfortir l’Eix Pirinenc” i “adequar la N-260” amb les partides que “pertoquen al Govern i a altres administracions”. També ha apuntat a la suma d’esforços d’administracions de cara a les xarxes de carreteres locals.

Pel que fa a la celebració dels 900 anys de la consagració dels temples de Taüll, els propers mesos es durà a terme el programa Taüll 900, impulsat pel Govern i amb la participació de les institucions locals implicades per commemorar l’efemèride.

Durant la seva estada al Pirineu, Aragonès també ha visitat el Pallars Jussà i Sobirà i la Vall d’Aran.

Parlen al vídeo: PERE ARAGONÈS, PRESIDENT GENERALITAT DE CATALUNYA