PLE AL DINAR POPULAR DE LA FIRA PALLARS TERRA DE CORDER CELEBRAT DIUMENGE A TREMP

La Fira Pallars Terra de Corder s’ha celebrat aquest cap de setmana a Tremp i ha tingut el seu plat fort amb el dinar popular de diumenge, que ha exhaurit les entrades i on s’han servit 850 racions de corder.

La Fira Pallars Terra de Corder s’ha celebrat aquest cap de setmana a Tremp i ha tingut el seu plat fort amb el dinar popular de diumenge, que ha exhaurit les entrades i on s’han servit 850 racions de corder. L’esdeveniment, centrat en la carn d’aquest animal i els seus derivats, ha comptat amb una programació variada que ha combinat les activitats lúdiques amb la promoció dels productes agroalimentaris i la seva posada en valor per dinamitzar el territori.

A banda del corder, també han tingut un paper destacat els formatges d’ovella, que des de l’any passat s’han integrat a la Fira, amb la participació de 8 productors i dues sessions de tast de formatges del Pirineu català, francès i basc. Com a novetat d’aquesta edició, el mercat firal s’ha mantingut durant dos dies a la Rambla Doctor Pearson amb una cinquantena de paradistes.

La Fira també ha servit d’aparador per als restauradors de la comarca amb el Pallars Food Fest de dissabte a la nit, un tast de tapes i begudes de la zona on hi han participat 1000 persones.

A les activitats de la Fira s’hi ha sumat, a més, la celebració de la cinquena Pallars de Foc, la trobada de colles diables que ha reunit vuit colles vingudes d’arreu de Catalunya i del País Valencià.

Des de l’Ajuntament de Tremp han fet un bon balanç de la Fira i del seu format que combina la promoció econòmica a través dels productes locals i l’aparador de cultura tradicional a través d’activitats culturals on participen entitats del municipi i voltants.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA PUIGARNAU, REGIDOR PROMOCIÓ LOCAL TREMP