LA DELEGACIÓ DE LA CONSELLERIA DE DRETS SOCIALS A L’ALT PIRINEU I ARAN S’UBICARÀ A SORT

La delegació de la conselleria de Drets Socials a l’Alt Pirineu i Aran s’ubicarà a Sort. Així ho va anunciar la seva titular, la consellera Violant Cervera, durant la intervenció que va fer en l’acte ‘Més drets, més oportunitats’ sobre els Fons Next Generation divendres a la tarda a Tremp.

Aquesta és una de les quatre conselleries que s’han de desplegar a l’Alt Pirineu i Aran aquest any 2022, juntament amb les de Territori, Acció Climàtica i Educació. Tot i que cada departament tingui una seu física en una població pirinenca, l’objectiu de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran és crear ‘hubs administratius’ a cada comarca, des d’on pugui treballar cada delegat sectorial, ja que l’objectiu és que aquests tinguin molta itinerància. Actualment, a l’Alt Pirineu i Aran només hi ha desplegada una delegació territorial del Govern, però no hi ha delegats sectorials de les diferents conselleries, a diferència del que passa a la resta d’àmbits veguerials, excepte al Penedès.

En l’acte ‘Més drets, més oportunitats’ s’explica les línies d’inversió principals que preveu el departament de Drets Socials amb els fons provinents dels Next Generation. Aquesta serà una de les conselleries que rebrà més fons d’aquest programa europeu, concretament 1.037 milions d’euros.
La consellera ha detallat que entre 2022 i 2026 s’invertiran 397 milions d’euros en l’àmbit de l’atenció a les persones i fins a 640 milions més a actuacions en matèria d’habitatge.

Parlen al vídeo: VIOLANT CERVERA, CONSELLERA DE DRETS SOCIALS