JOSEP ESPUNYES REBRÀ LA CREU DE SANT JORDI 2022

L’escriptor peramolí Josep Espunyes rebrà la Creu Sant Jordi 2022, com a reconeixement, des de la Generalitat, de la seva tasca i compromís pel país i la llengua catalana.


La Generalitat de Catalunya ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi 2022 a Josep Espunyes i Esteve. L’escriptor de Peramola ha estat reconegut per la seva tasca exemplar i pel seu compromís amb el país i amb la llengua catalana.
Des de la institució en destaquen el seu profund arrelament amb la comarca de l’Alt Urgell i la seva projecció nacional, expressats a través de la poètica que explora contrastos entre món rural i urbà, i l’estudi i recerca de les tradicions.
La Creu de Sant Jordi, doncs, reconeix la tasca de l’escriptor, que ha permès recuperar parts, a vegada oblidades, de la llengua i la cultura popular de l’Alt Urgell.
Juntament amb Espunyes, també han estat reconegudes 19 personalitats més, així com 10 entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.
L’acte de lliurament es celebrarà l’11 de juliol al Teatre Monumental de Mataró.