JUNTS QUEDA A UN CONSELLER DE LA MAJORIA I LA CUP ENTRA AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL

Les eleccions municipals també defineixen la composició dels consells comarcals i les diputacions. A l’Alt Urgell el PSC puja a 5 consellers, Esquerra baixa a 4, la CUP entra a la institució i Junts queda a un conseller de la majoria.

Les eleccions municipals, més enllà dels resultats als ajuntaments, decideixen la composició dels consells comarcals i les diputacions. Tot i que les Juntes Electorals de Zona encara no han fet públiques les composicions, segons càlculs fets pels partits, en el cas de l’Alt Urgell, Junts obté nou consellers, i es queda només a un de la majoria absoluta, igual que ha passat en aquest anterior mandat. 

El PSC li pren un conseller a Esquerra i puja fins a 5, mentre que Esquerra baixa a 4, dos menys que fins ara. L’altra novetat és que entra un conseller de la CUP per primer cop en la història. De fet, serà el primer conseller comarcal de la formació a l’Alt Pirineu. 

Pel que fa a la Diputació de Lleida, Junts ha revalidat el del partit judicial de la Seu d’Urgell, que fins ara ha ostentat el president de l’EMD de la Vila i Vall de Castellbò i regidor de Montferrer i Castellbò, Antoni Navinés.