SIMULACRE D’ACCIDENT D’UNA AERONAU A L’EXTERIOR DE L’AEROPORT D’ANDORRA – LA SEU D’URGELL

Fins a 8 cossos d’emergències han participat en el simulacre d’un accident d’aeronau, aquest dimecres al matí, a l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell. L’activitat s’ha realitzat a l’exterior de la instal·lació, en una zona boscosa.

L’accident d’una aeronau corporativa en el moment de l’aterratge a l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell ha estat el punt d’inici del simulacre d’accident aeri, que s’ha dut a terme a l’exterior de la instal·lació. L’activitat ha comptat amb la participació de mitjans interns, com la Policia Nacional, Guardia Civil i Bombers, així com cossos externs amb Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, el SEM i el Servei Urgent Mèdic del Govern andorrà. D’altra banda, Agents Rurals i l’Institut de Medicina Legal i Forense han estat com a observadors. 

Els grups de primera intervenció han estat els primers a avaluar la zona i una vegada localitzats les persones ferides, dins el bosc, se n’ha fet el rescat, juntament amb la resta de cossos externs. L’activitat ha simulat dues víctimes mortals, que han estat extretes amb mitjans aeris dels Mossos d’Esquadra. 

L’aeroport realitza simulacres anualment, tot i que amb la participació de mitjans externs es fa cada dos anys. 

Parlen al vídeo: XAVIER DURAN, RESPONSABLE TERRITORIAL DE PROTECCIÓ CIVIL A LLEIDA