JUNTS RECLAMA AL GOVERN ESPANYOL QUE AUTORITZI EL PAS DE LA FIBRA ÒPTICA FINS AL PONT DE SUERT

La senadora i la diputada de Junts, Mayte Rivero i Jeannine Abella, respectivament, han dut a terme una acció conjunta per reclamar al Govern espanyol que es duguin a terme les actuacions necessàries per connectar el Pont de Suert amb fibra òptica terrestre.

La senadora i la diputada de Junts, Mayte Rivero i Jeannine Abella, respectivament, han dut a terme una acció conjunta per reclamar al Govern espanyol que es duguin a terme les actuacions necessàries per connectar el Pont de Suert amb fibra òptica terrestre. Les dues polítiques pirinenques han destacat que aquesta és l’única capital de comarca que no disposa d’aquesta connexió per terra -si bé sí que hi arriba per altres vies- atès que només s’hi pot accedir per dues carreteres estatals, l’N-230 i l’N-260, i cal l’autorització del Govern espanyol per poder fer el desplegament.
Rivero ha registrat una moció al Senat i Abella al Parlament, on demanen que el Govern espanyol autoritzi, abans del primer trimestre del 2023, el pas de la fibra òptica, que s’ha de dur a terme en dos trams. D’una banda, pel tram de l’N-260 que va des de la Pobla de Segur al Pont de Suert, a través del port de la Creu de Perves i, d’altra banda, pel tram de l’N-230 que discorre entre Vielha i el Pont de Suert.
Lamenten que, des del 2018, la Generalitat ha sol·licitat autorització per dur a terme les obres i que, ara com ara, encara no s’ha concedit, per la qual cosa denuncien que el Govern espanyol atura el desplegament de la fibra òptica a l’Alta Ribagorça i crea greuge comparatiu i d’oportunitats entre aquesta comarca i la resta del país. A més, denuncien que el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha fet el desplegament de la fibra òptica des de Vielha fins als túnels de Senet per poder donar cobertura al túnel de Vielha, entre altres, sense acabar d’arribar al Pont de Suert.
A més reivindiquen la importància d’aquesta infraestructura digital, especialment per a les zones rurals, com una eficaç i efectiva eina de lluita contra el despoblament.