LA CAMPANYA D’OLI VERD AL PALLARS JUSSÀ PREVEU PRODUIR UNS 500.000 KG
Comença la recollida d’oliva verda al Pallars Jussà per produir un oli d’altíssima qualitat gràcies a les circumstàncies que confereix l'altitud i la latitud del territori pallarès.
Aquest mes d’octubre s’ha iniciat la campanya de recollida d’olives a la zona del Pallars Jussà. S'ha començat per l’oliva que encara està verda per poder
garantit un oli verd amb el màxim d'intensitat en gust i en aroma.
La Societat Agrària de Transformació, que actualment compta amb 26 socis, gestiona el Molí d’Oli de la Vall de Barcedana, el més modern del territori pallarès, i que admet tant a socis com a tercers.
A diferència d’altres molins cooperatius, aquest molí té la particularitat de que cada soci o forani que ve a molturar les seves olives s’emporta el seu propi oli. Un fet que fa que vingui gent de lluny.
Es preveu que la collita d’aquesta any, gràcies a la climatologia, sigui la millor en molt de temps. Això porta a tenir una previsió de moltura d’uns cinc-cents mil quilos d’olives que aniran destinats a consum propi, comercialització territorial o exportació internacional.
Parlen al vídeo:
IVAN CAELLES, PRESIDENT DEL MOLÍ D'OLI DE LA VALL DE BARCEDANA
ANTONI ESTEBAN, PRODUCTOR OLIVES DE MIRALCAMP