LA CONSERVACIÓ DELS GEOPARCS, PUNT CLAU DE LES JORNADES DE GEOPARCS ESPANYOLS

Durant aquests dies Tremp s’ha convertit en punt de trobada dels diferents geoparcs que hi ha a l’estat Espanyol en el marc de les setenes jornades obertes dels Geoparcs espanyols.

Durant aquests dies Tremp s’ha convertit en punt de trobada dels diferents geoparcs que hi ha a l’estat Espanyol en el marc de les setenes jornades obertes dels Geoparcs espanyols. Una oportunitat per intercanviar experiències entre els diferents participants al mateix temps que donar a conèixer el geoparc Orígens. Un dels temes principals de la jornada ha estat la figura de protecció i conservació que hauria de tenir un geoparc, ja que contempla un gran ampli ventall d’aspectes.

Un altre tema que s’ha posat sobre la taula és el finançament, que depèn molt de cada geoparc. En aquest cas, des del geoparc Orígens s’ha remarcat que la promoció i la protecció juguen un paper clau per millorar el finançament.
MARIA PILAR CASES, PRESIDENTA GEOPARC ORÍGENS
En aquest sentit, el geoparc Orígens està treballant en un projecte finançat per Europa per implementar un sistema de divulgació de la història geològica del territori.

Aquesta és la primera fase d’un projecte que preveu crear un macromuseu a l’aire lliure que es compta que estarà implementat al 2028.
En les jornades també s’ha fet incidència en què els geoparcs es basen en un programa de cooperació internacional que va més enllà del projecte conservacionista i passa per entendre el patrimoni geològic i anar de la mà amb el desenvolupament sostenible dels territoris.

Parlen al vídeo:

JOSE MARÍA BARRERA, COORDINADOR FÒRUM ESPANYOL DE GEOPARCS

ALBERT SELLÉS, ASSESSOR CIENTÍFIC GEOPARC ORÍGENS