LA CUP DEMANA DISMINUIR ELS HABITATGES D’ÚS TURÍSTIC AL NUCLI ANTIC DE LA SEU D’URGELL

El dilluns que ve l’ajuntament de la Seu d’Urgell aprovarà, en Junta de govern local, una regulació per limitar els habitatges d’ús turístic. Des de l’equip de govern en remarquen la importància per garantir l’accés a l’habitatge, però des de la CUP es mostren preocupats per l’elevat percentatge que es permetrà al nucli antic.

La CUP ha lamentat que el Pla Especial d’Habitatges d’Ús Turístic de la Seu d’Urgell, que s’aprovarà el dilluns que ve en la Junta de govern local, permetrà massa domicilis turístics. Des de la formació expliquen que l’arquitecte, responsable de l’estudi, va alertar que al centre històric ja hi havia un percentatge massa elevat d’habitatge turístic, tot i això asseguren que l’equip de govern va demanar augmentar-lo. 

El grup valora positivament la creació d’aquesta ordenança, tot i que els agradaria que no hagués estat motivada pel sector hoteler. Demanen fixar el límit d’habitatges en les xifres actuals, amb un 0.8% de residències turístiques a tota la ciutat. 

El consistori destaca la importància d’aquesta regulació per garantir l’accés a l’habitatge i no perjudicar l’hostaleria. 

L’equip de govern remarca que l’ordenança s’ha treballat durant un any a la Junta de govern local, on hi ha representació de tots els grups municipals, i que hi ha hagut temps per fer aportacions.

Parlen al vídeo:

BERNAT LAVAQUIOL, CUP 

FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL