LA DIADA DELS RAIERS ARRENCA AMB UNA GIMCANA RAIERA A LA POBLA DE SEGUR

La Diada dels Raiers va arrencar dijous a la Pobla de Segur amb una gimcana raiera, una primera activitat que és una novetat d’aquesta 44a edició de la festa que tindrà el seu plat fort diumenge amb la tradicional baixada de rais pel Noguera Pallaresa.

La 44a edició de la Diada dels Raiers ja ha començat aquest dijous a la Pobla de Segur amb una gimcana popular ambientada en l’ofici dels raiers, on l’aigua i la fusta han estat protagonistes en les diferents proves. Aquesta és una de les novetats d’aquesta edició de la festa que s’allargarà fins diumenge.

A banda d’aquest nou descens, diumenge tindrà lloc la tradicional baixada des de la presa de Llania fins al pont de Claverol. Els veïns i visitants també podran gaudir de concerts, àpats populars, jocs i de l’Espardenyada, la cursa popular que es farà dissabte al matí.
Des de la seva creació l’any 1979, la festa ha anat guanyat presència i s’ha consolidat cada 1r cap de setmana de juliol.

L’activitat raiera va desaparèixer a la Pobla de Segur als anys 30 i actualment se’n preserva la memòria de diverses maneres, amb aquesta diada o el museu Espai Raier.

Parlen al vídeo: BLAI AUBARELL, MEMBRE ASSOCIACIÓ CULTURAL DELS RAIERS DE LA NOGUERA PALLARESA