LA FESTA MAJOR DE TALLTORTA ENCETA LES ACTIVITATS D'ESTIU A BOLVIR

Talltorta, a Bolvir, ha celebrat aquest diumenge la Festa Major. Els actes van començar a les vuit del matí amb una caminada popular organitzada per l'Institut d'Estudis Ceretans que va comptar amb una seixantena de participants. Al migdia va tenir lloc la missa solemne a l'església de Sant Climent, que es va omplir de veïns i veïnes.

En acabar la missa, els assistents van poder veure com ha quedat la rehabilitació de la rectoria, situada a tocar de l'església. L'ajuntament ha portat a terme una reforma integral de l'edifici per tal de convertir-lo en un centre d'interpretació. La inauguració del nou equipament serà a finals de juliol, quan s'hagi acabat de museïtzar les sales i instal·lat una nova portalada de ferro.

Seguidament, va tenir lloc un dinar popular al poliesportiu, que també va fer rècord d'assistència. Altres anys comptava amb uns setanta comensals i enguany han estat uns 150. La celebració va continuar amb música i ball de tarda.

La Festa Major de Talltorta ha donat el tret de sortida a les activitats d'estiu a Bolvir. Des del consistori han explicat que enguany preveuen uns mesos amb moltes activitats, entre les quals destaca el concert de Blaumut, el 14è Cicle de Jazz i les propostes per als més petits.

Pel que fa a la ubicació de moltes d'aquestes activitats, des de l'ajuntament confien a tenir enllestida la nova plaça major per poder situar-les en aquest espai ampli al nucli de la població.

Parlen al vídeo: DECLA 1: ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR