PLE EN EL 'RETORN' DEL COR TRANSFRONTERER DE CERDANYA

Unes 300 persones han omplert aquest diumenge a la tarda l'església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà per veure el retorn del Cor Transfronterer de Cerdanya. L'agrupació ha interpretat el seu cinquè projecte 'La petita missa solemne' de Rossini.

Unes 300 persones han omplert aquest diumenge a la tarda l'església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà per veure el retorn del Cor Transfronterer de Cerdanya. L'agrupació va néixer l'any 2010 i està formada per una cinquantena de cantaires de les dues bandes de la frontera. Després d'un temps sense poder oferir concerts per culpa de la pandèmia, finalment el cor ha pogut interpretar el seu cinquè projecte 'La petita missa solemne' de Rossini.

De fet, aquesta peça de Rossini l'havien d'interpretar l'any 2020. Es tracta d'una obra de més d'una hora que requereix molta participació. El músic italià la va compondre quan feia gairebé 30 anys que no composava res.

Com hem dit, el Cor Transfrontrerer està format per cantaires amateus de les dues bandes de la ratlla. La majoria d'integrants canten també en altres cors, com a la coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà o a la Carol en Musique de la Vall del Querol. És també un cor participatiu ja que està obert a totes aquelles persones que en vulguin formar part.

L'agrupació ja ha començat a treballar en el seu pròxim projecte que confia en poder interpretar d'aquí dos anys.

Parlen al vídeo:

DANIEL MARTÍN, COFUNDADOR COR TRANSFRONTERER DE CERDANYA

CARME BAULENAS, CODIRECTORA COR TRANSFRONTERER DE CERDANYA