LA GESTIÓ DELS RESIDUS A L’ALT URGELL ES FARÀ PER UNA MATEIXA EMPRESA

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Urgell Meridional han acordat treure a licitació el servei de recollida selectiva de manera conjunta, per oferir la mateixa gestió a tota la comarca.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha tret a licitació la contractació del servei de recollida selectiva a tot l’Alt Urgell. Aquest ha estat l’acord, pres conjuntament amb la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Urgell Meridional, amb l’objectiu que tota la població disposi del servei amb la mateixa qualitat. La contractació es divideix en tres lots perquè cada entitat té un pressupost base i serà la que es farà càrrec dels costos. 

El contracte, amb una durada de 8 anys, estableix que hi puguin haver modificacions en la gestió dels residus, com podria ser la implementació del porta a porta per paper i cartró. 

Tanmateix, l’objectiu serà que es recicli el màxim possible per poder allargar la vida del dipòsit controlat de Benavarre, on s’estan fent les obres de l’última ampliació autoritzada, segons el permís ambiental. 

La licitació, amb un pressupost total de més de 23 milions 724 mil euros, comportarà que la taxa d’escombraries s’ajusti als preus actuals del servei. 

Parlen al vídeo:

RICARD MATEU, PRESIDENT DE LA MANCOMUNITAT D’ESCOMBRARIES DE L’URGELLET