LA JORNADA DE PIRINEU 2030 QUE CLOU EL CICLE SE CENTRA EN LA PAGESIA I ELS RECURSOS NATURALS

Aquest cap de setmana el col·lectiu impulsor de Pirineu 2030 ha celebrat la quarta, i última jornada itinerant arreu del territori, a Sort, en aquest cas la temàtica s’ha centrat en la pagesia i la gestió de recursos naturals.

Aquest cap de setmana el col·lectiu impulsor de Pirineu 2030 ha celebrat la quarta, i última jornada itinerant arreu del territori, a Sort, en aquest cas la temàtica s’ha centrat en la pagesia i la gestió de recursos naturals. Des de l’organització es creu que el sector primari cada vegada està més amenaçat pels projectes de parcs fotovoltaics. 

Pel que fa als recursos naturals, des del col·lectiu creuen que s’ha d’apostar per una gestió sostenible dels recursos del Pirineu i que les empreses públiques han d’estar al servei dels ciutadà.

L’acte va comptar amb diferents ponències d’experts i també amb aportacions dels assistents per definir entre tots els futur que es vol pel territori.

Al llarg de les 4 jornades han participat unes 300 persones i ara es farà un recull de les diferents propostes recollides vinculades al context social, econòmic i cultural del Pirineu que es presentarà en roda de premsa. Aquesta iniciativa naix fruit de la candidatura olímpica al Pirineu, amb la finalitat de buscar alternatives de futur nascudes des del propi territori. 

Parlen al vídeo: JAUME SOLÉ, PORTAVEU PIRINEU 2030