LA MOLINA ESTRENARÀ LA PISTA NEGRA BARCELONA QUE PODRIA SER HOMOLOGADA PER LA FIS

La pista negra Barcelona, a La Molina, esperen que sigui homologada pròximament per la Federació Internacional d’Esquí i comenci a acollir competicions la temporada 2023/2024. El nou traçat compta amb gairebé 5 quilòmetres i un 66% de pendent màxim.

La Molina estrenarà aquesta temporada la pista negra Barcelona, amb un renovat traçat de gairebé cinc quilòmetres de longitud i un desnivell de 859 metres i un 66% de pendent màxim. Després de cinquanta anys en servei com a camí de retorn des del Refugi del Niu de l’Àliga fins al centre de l’estació. La pista millora l’atractiu tant per a l’esquí de lleure com per a la vessant de competició.

El traçat es troba en procés d’homologació per la Federació Internacional d’Esquí, aquest reconeixement permetrà a l’equipament organitzar proves de velocitat d’alt nivell, com Copes del Món o proves olímpiques.

Recordem que el projecte de la Generalitat de Catalunya, per a uns hipotètics Jocs Olímpics d’hivern, contempla aquesta pista com a escenari per al descens. D’altra banda, els treballs de rehabilitació de la pista també han generat crítiques de grups ecologistes, com SOS Pirineus, que alerta de l’impacte mediambiental de l’actuació.

Parlen al vídeo:

XAVIER PERPINYÀ, DIRECTOR DE LA MOLINA

XAVIER PERPINYÀ, DIRECTOR DE LA MOLINA