LA MOLINA RETROCEDEIX 75 ANYS PER RECORDAR EL PRIMER REMUNTADOR

L’estació d’esquí de la Molina ha acollit aquest dissabte a la tarda la Cursa Retro, en motiu de la celebració del 75è aniversari del primer telecadira de l’Estat, el del Turó de la Perdiu.
Una colla de participants vestits d’època o bé amb material d’esquí antic han fet aquesta baixada tan especial. Així que, per un dia, l’estació de la Molina ha retornat a principis de segle XX per commemorar el primer telecadira que es va posar en marxa a l’estació i a l’Estat.

El bon ambient s'ha viscut durant la cursa, que ha tingut lloc a la zona de Pista Llarga. El més important no ha estat la classificació, si no la participació.

Durant la jornada també s'ha pogut visitar l’exposició històrica sobre els telecadires d'arreu del món.
El Telecadira Turó de la Perdiu va suposar un important avenç per a La Molina, ja que apropava les persones usuàries a un dels punts més alts de l’estació sense necessitat d’agafar el teleesquí. El punt de partida es trobava a la zona del ‘Bar Bona Sort’, un punt de restauració molt concorregut i estimat pels esquiadors, a la cota 1.436 m i arribava fins al Turó de la Perdiu, zona on s’estava treballant per habilitar noves pistes d’esquí. Aquest remuntador, que es va batejar amb el nom de la muntanya Turó de la Perdiu, de 1.733 metres, va facilitar l’accés a les pistes Standard, Trencacames, Costa Rasa i Pista Llarga.

Parlen al vídeo:
MARTA VIVER, CAP COMERCIAL ESTACIÓ LA MOLINA
CARLES, PARTICIPANT