LA RIALP MATXICOTS I LA MATXIXICS APLEGARAN UN MILER DE CORREDORS

Rialp acollirà el cap de setmana del 16 i 17 de setembre una nova edició de la Rialp Matxiots i de la Rialp Matxixics. En el primer cas, la cursa de muntanya arriba enguany a la 13a edició, i ho farà amb la participació, dissabte, de 750 corredors, repartits en tres curses, la de 50 quilòmetres, la de 21 i la de 10. La gran novetat d’aquesta edició, justament, es troba en aquesta darrera prova.

Entre els 750 corredors, n’hi haurà un que darrerament ha estat notícia. Es tracta de Jan Ballbé, que fa unes setmanes va aconseguir pujar i baixar la Pica d’Estats des del refugi de Vallferrera en només 2 hores i 4 minuts, batent així el rècord que hi havia fins aleshores. 

Des de l’Ajuntament de Rialp, mentrestant, s’han mostrat satisfets que la cursa s’hagi consolidat, ja que això posiciona Rialp al mapa dels esports de muntanya. També han posat en valor l’impacte econòmic que té l’esdeveniment.

Pel que fa a la Matxixics, aquesta es disputarà el diumenge i tindrà tres proves: la mini, d’1,5 quilòmetres; la Trail, de 3,5 i la Súper, de 5 quilòmetres. 

Parlen al vídeo:

KIKO PERIS, DIRECTOR TÈCNIC

JAN BALLBÉ, CORREDOR

GERARD SABARICH, ALCALDE DE RIALP