LA SEQUERA I LA PUJADA DE TEMPERATURA AFECTA LA PRODUCCIÓ DE TÒFONA

La sequera i les altes temperatures han afectat la temporada de la tòfona d’hivern, que ara encara la recta final. La producció ha disminuït un 70% respecte altres anys, però els preus elevats ajudaran a salvar la temporada.

La temporada de la tòfona d’hivern encara la recta final amb unes xifres de producció molt menors que les d’altres anys. Enguany se n’han recollit un 70% menys que l’anterior. Tot i la mala producció, els preus han estat més elevats i ajudaran a salvar la temporada, que s’ha vist afectada per la sequera i les altes temperatures.  

En aquesta finca de l’Alt Urgell el producte es distribueix principalment a restaurants, botigues i majoristes. Aquest any, però, els preus elevats han fet que la venda hagi disminuït. Actualment el preu al consumidor final es situa al voltant dels 1.000 euros el quilo. 

La temporada acaba el 15 de març, fins llavors és quan les tòfones són més bones perquè han madurat més. Tot i que la sequera ha afectat en la mida, asseguren que la qualitat no es perd. 

Parlen al vídeo:

JORDI SALA, PROPIETARI I VOCAL DE L’ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE TÒFONA DE CATALUNYA

NADIA NEGRU, PROPIETÀRIA DE LA FINCA