LA SEU ESTRENA LA SARDANA ‘URGELLENCA’ EN UN HOMENATGE A M DOLORS SISCART VIDAL

El tancament de la temporada de sardanes a la Seu d’Urgell ha estrenat la sardana ‘Urgellenca’, del compositor Jordi Molina, que la família Batalla ha regalat a Maria Dolors Siscart Vidal, en el seu vuitantè aniversari.

La Seu d’Urgell ha estrenat la sardana ‘Urgellenca’, que la família Batalla ha regalat a Maria Dolors Siscart i Vidal, per celebrar el seu vuitantè aniversari, i com a reconeixement pels més de cinquanta anys de promoció de la sardana, a la capital alt urgellenca. L’acte ha coincidit amb la cloenda de les ballades d’Amics de la Sardana de la Seu d’Urgell, amb uns tres-cents assistents. 

La Bellpuig Cobla ha fet un recorregut per sardanes del darrer mig segle, recordant episodis de la ciutat vinculats a Siscart, com la colla urgellenca Espigues d’Or, les audicions al Pati Palau i la creació de l’entitat Amics de la Sardana. 

L’acte ha comptat amb els parlaments del President d’Amics de la Sardana de la Seu d’Urgell, Josep Santamaria; un dels fills de Siscart, Albert Batalla; i l’ex-president de la Federació Sardanista de Lleida, Carles Vall.

La sardana ‘Urgellenca’ s’ha estrenat per primera vegada a la Seu d’Urgell, composada pel músic Jordi Molina, i s’inclourà en un disc de sardanes que veurà la llum el març de 2024.