LA SEU RECUPERA LA RUA DE CARNAVAL

La Seu d’Urgell recupera la rua de Carnaval que tornarà als carrers aquest dissabte, 26 de febrer, després que l’any passat s’haguessin de suspendre els actes públics a causa de la pandèmia. Fins demà, dimarts 22 de febrer, es poden formalitzar les inscripcions a través de la pàgina web de l’ajuntament de la Seu.

La rua, plat fort d’aquesta festa popular de disfresses, arrencarà a les cinc de la tarda des de la plaça de les Monges amb el Rei Carnestoltes, els Diables de l’Alt Urgell i altres personatges. Les colles seguiran per l’avinguda Pau Claris, cap al passeig Carrer Major, fins finalitzar a la plaça dels Oms. Durant el recorregut també hi haurà l’espectacle dels grups Kromacolors i la Batucada Rovell d’Ou. 

Com a novetat del Carnaval d’enguany, una vegada finalitzi la rua, hi haurà un espectacle de llums i colors, a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell. 
L’acte acabarà amb el veredicte del jurat i el repartiment de premis a les disfresses guanyadores.

D’altra banda, el mateix 26 de febrer al matí, de les onze a dos quarts de dues del migdia, el passeig Joan Brudieu acollirà l’activitat familiar amb La Companyia del rei Carnestoltes que organitza tallers, personatges, actuacions i exposició de màscares.

L’únic requisit per participar a la matinal carnavalesca és anar-hi disfressat i portar mascareta.