LA VALL FERRERA ES PREPARA PER LA 12a FIRA DEL FERRO PIRINENC

Aquest cap de setmana la Vall Ferrera preveu rebre prop de 4.000 visitants amb motiu de la Fira del Ferro Pirinenc. S’ha programat activitats diverses vinculades amb l’activitat de la forja i també es farà una peça de ferro col·lectiva, que aquest any serà la porta de l’escola d’Alins.

La Vall Ferrera es prepara per acollir aquest cap de setmana la Fira del Ferro Pirinenc, que arriba a la seva 12a edició amb un programa d’activitats que té el treball de la forja com a fil conductor.
Un dels elements destacats serà la peça de forja col·lectiva que com cada any elaboren els forjadors participants i que es queda instal·lada a la vall. En aquesta edició serà la porta de l’escola d’Alins.

La Fira aplega forjadors d’arreu del territori i també francesos, tot i que a diferència d’altres anys en aquesta edició no hi han pogut venir els ucraïnesos.
Una de les novetats d’aquesta edició ha sigut la realització d’un curs per a forjadors que ha tingut lloc durant la setmana a càrrec del mestre Enric Pla, autor entre d’altres dels estels que coronen la Sagrada Família.

Durant el cap de setmana la Vall Ferrera espera rebre al voltant de 4000 persones amb motiu de l’esdeveniment, que serveix per mantenir viva la memòria d’un ofici que va ser motor econòmic de la zona fins a finals del segle XIX.

Parlen al vídeo:

XAVI LLOR, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ BOSCOS DE FERRO

ENRIC PLA, MESTRE FORJADOR I ESCULTOR