LA VALL FOSCA VOL DONAR UNA DIMENSIÓ NACIONAL AL CONCURS DE FOTOGRAFIA

La Vall Fosca vol que el seu tradicional Concurs de Fotografia faci un pas més i prengui un caràcter nacional. Coincidint amb el vintè aniversari, que se celebrarà d’aquí a dos anys, es vol donar a conèixer més a fora de la vall i de la comarca i passi a ser d’àmbit català.

La Vall Fosca vol que el seu tradicional Concurs de Fotografia faci un pas més i prengui un caràcter nacional. Coincidint amb el vintè aniversari, que se celebrarà d’aquí a dos anys, es vol donar a conèixer més a fora de la vall i de la comarca i passi a ser d’àmbit català. Una forma d’apujar el nivell i la participació i veure diferents perspectives.

El dissabte al vespre es va fer l’entrega dels premis del divuitè concurs en un acte celebrat a Espui i on també es va recordar la figura del desaparegut Manel Dalmau. Precisament el primer premi passa a dir-se, des d’aquest any, Premi Manel Dalmau. Enguany s’havien presentat 83 fotografies d’una seixantena de participants que han capturat la Vall Fosca.

Les fotografies guanyadores s’exposen durant un any a l’Ajuntament, mentre que la resta queden arxivades, com a patrimoni municipal.
Enguany, la guanyadora absoluta ha estat una fotografia feta ben a prop d’Espui, concretament de l'edifici de la captació d’aigües de la Central de Capdella.

El concurs inclou 4 categories, paisatges o indrets de la Vall Fosca; treballs, feines, o activitats que es desenvolupen a la Vall Fosca; pobles o elements de patrimoni de la Vall Fosca, i finalment fauna autòctona de la Vall Fosca. La millor foto de cada categoria rep un premi de 250 €. La millor foto del concurs rep un premi especial de 500 €, un trofeu i formar part del jurat en la propera edició.

Parlen al vídeo:

FERRAN GRAU ESCUR, JURAT CONCURS DE FOTOGRAFIA

JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

MARIFÀ SABOYA HEREU, GUANYADORA CONCURS FOTOGRAFIA