LA VARIANT DE LA POBLA DE SEGUR S’APROVA I ES SOTMETRÀ A INFORMACIÓ PÚBLICA

La variant de la Pobla de Segur preveu un nou traçat de gairebé 2 quilòmetres amb viaductes i un túnel, a la carretera N-260. El projecte, que ja compta amb l’aprovació inicial es sotmetrà a informació pública.

El projecte provisional per a la variant de la Pobla de Segur, a la carretera N-260, entre els punts quilomètrics 307 i 309, s’ha aprovat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i es sotmetrà a informació pública.
La variant, que transcorre dins el nucli de la Pobla de Segur, és una necessitat per l’augment del trànsit que es preveu amb el condicionament dels trams que arriben al municipi: cap a Senterada, a Sort i a Tremp, amb titularitat de la Generalitat de Catalunya.
El traçat de la variant tindrà una longitud de 1.954 metres, que s’iniciarà a la glorieta de la N-260 i compren el tram que va des del pont sobre el riu Flamisell fins el barranc de Vallcarga, on finalitzarà amb un enllaç que connecta amb l’actual Eix Pirinenc.
El traçat inclou un viaducte de 122 metres al riu Flamisell, un altre de 128 metres al barranc de Vallcarga i un túnel de 915 metres al nord de la Pobla de Segur, que comptarà amb 805 metres excavats i 110 de fals túnel. Aquesta última infraestructura, també tindrà una galeria d’evacuació paral·lela de 672 metres.
El projecte també preveu passos inferiors i superiors, una passarel·la per als vianants que doni accés a l’ermita de Sant Fructuós i la reordenació dels accessos existents.
El pressupost estimat de l’actuació és de 52,7 milions d’euros. Properament l’anunci es farà públic al BOE, per iniciar els tràmits d’informació públic i oficial del projecte traçat.