LA VINYA AL PIRINEU EN AUGMENT A LES ZONES PROTEGIDES PER D.O.

La Germandat de Sant Sebastià continua amb els actes de les festes patronals amb una conferència sobre la vinya al Pirineu, a càrrec del professor i enòleg, Antoni Sánchez, que ha fet un repàs a la història i característiques de les vinyes al Pirineu.
Sánchez ha explicat que la vinya al Pirineu és semblant a les d’altres indrets i les condicions climàtiques són les que acaben determinant l’acidesa, la quantitat de sucre i els aromes del vi. En aquest sentit, destaca que al Pirineu hi ha més recursos hídrics durant l’estiu, època de creixement.
Durant l’acte s’ha explicat el format que ha de tenir una copa per degustar correctament el vi i s’han donat algunes indicacions per aconseguir descobrir les característiques organolèptiques més importants. Posteriorment s’han degustat dos vins blancs i un de negre, elaborats al Pirineu.

Les Festes de Sant Sebastià finalitzaran dissabte, 23 d’abril, amb un concert de música i cançons tradicionals del Pirineu, a càrrec d’Artur Blasco i Arnau Obiols.

Parlen al vídeo: ANTONI SÁNCHEZ, ENÒLEG