LA XARXA DE MUSEUS DE LES TERRES DE LLEIDA I ARAN PROGRAMA NOVES VISITES I TALLERS PEL DIM

La programació pel Dia Internacional dels Museus s’allargarà des del dia 13 fins al 21 de maig, en els diferents equipaments de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, amb jornades de portes obertes, tallers i xerrades.

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran presenta jornades de portes obertes, noves visites, tallers i xerrades, per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Entre les activitats en destaca la visita, per primera vegada, a dues cases de fusta prefabricada, al Museu Hidroelèctric de Capdella, i tallers als museus de Balaguer i Solsona, així com diferents presentacions el mateix Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig.

La programació començarà, el dia 13, amb representacions teatrals i música en directe a Lleida, Cervera i Tàrrega, per celebrar la nit dels museus. Les activitats tancaran, el dia 21, amb xerrades sobre diferents temàtiques, com el paper de les llevadores a la Vall d’Aran o la construcció de la Vall Fosca. 

Durant la presentació de la programació, aquest dimarts, a la Dinosfera de Coll de Nargó, s’ha volgut visibilitzar la feina conjunta dels 12 museus que formen part de la xarxa, amb la preservació de diferents llavors en una caixa. 

Amb l’objectiu de deixar testimoni en un futur, la caixa s’ha enterrat, juntament amb una olivera, amb llavors de la ceba de Coll de Nargó, de ginebre i de roure, entre altres. 

Parlen al vídeo: 

CLARA LÓPEZ, COORDINADORA DE LA XARXA DE MUSEUS DE LES TERRES DE LLEIDA I ARAN

CARLA DEL VALLE, DIRECTORA DEL MUSEU DE LA VALL D’ARAN

ÀNGEL GALOBART, DIRECTOR DE L’ESPAI DINOSFERA