L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL APROVA UN PRESSUPOST DE 38 MILIONS D’EUROS

El pressupost per al 2023 de l’ajuntament de la Seu compta amb 38 milions d’euros per fer front a importants inversions com els pisos amb serveis per a la gent gran, l’equipament d’INEFC o l’habitatge social a Cal Pensament.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell aprova un pressupost de més de 38 milions d’euros per al 2023, que incrementa un 71%, respecte el de 2022, si es té en compte la despesa en inversions, de gairebé 20 milions d’euros. Aquest matí, l’equip de govern, ha presentat en roda de premsa les principals partides del pressupost, així com l’increment del 70% en la despesa energètica, a la qual han de fer front.

El pressupost contempla gairebé 20 milions d’euros en inversions, dels quals un 75% són recursos externs, per a la construcció de l’edifici de pisos amb serveis per a la gent gran, l’equipament d’INEFC Pirineus i la creació d’habitatge social a Cal Pensament. 

Amb la incorporació del romanent es rehabilitaran els antics jutjats, s’iniciarà la tercera fase del jaciment arqueològic al pati de les monges i s’implementaran millores en eficiència energètica. 

La despesa en activitats ha disminuït per quadrar el pressupost, tot i que s’espera recuperar-la a través del romanent. El 0,7% es segueix destinant a projectes solidaris i es mantenen les partides per a la promoció econòmica del municipi. 

Parlen al vídeo:

FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL

JORDI FÀBREGA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL