L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL RECONEIX QUE ANDORRA INFLUEIX EN EL PREU DE L’HABITATGE

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell reconeix, a través d’una moció presentada per la CUP, que el model turístic i especulatiu d’Andorra influeix en l’augment del preu de l’habitatge a la ciutat.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell reconeix que el model turístic i especulatiu d’Andorra influeix directament en l’augment del preu de l’habitatge a la ciutat. Així s’ha aprovat per tots els grups, excepte Junts, en la moció presentada per la CUP, on es demana un finançament públic que no estigui supeditat als interessos del model andorrà. El document també insta l’equip de govern a no confrontar treballadors a banda i banda de la frontera. 

El consistori ha rebutjat, amb l’abstenció de l’equip de govern i el vot en contra de Junts i Esquerra, el punt on es demana oposar-se a la construcció o ampliació d’infraestructures, que serveixin per l’arribada del turisme. 

El darrer punt de la moció també ha estat rebutjat, amb els vots en contra d’Esquerra i Junts, i l’abstenció de l’equip de govern; per demanar el decreixement de l’activitat a l’aeroport Andorra -  La Seu d’Urgell. 

Els grups han estat d’acord en la importància de mantenir bones relacions amb Andorra. 

Des de la CUP s’ha recordat que el preu dels pisos a la Seu d’Urgell va augmentar un 10% el 2022, respecte l’any anterior. 

Parlen al vídeo: 

BERNAT LAVAQUIOL, CUP

GEMMA TÓ, TINENT D’ALCALDE D’ÀREA DE FINANCES I PROMOCIÓ ECONÒMICA DE LA SEU D’URGELL

FRANCESC VIAPLANA, ERC

JORDI FÀBREGA, JUNTS PER LA SEU