L’AJUNTAMENT DE LA SEU ENGEGA ACCIONS PER DINAMITZAR EL CENTRE HISTÒRIC

El retorn de les parades del mercat al carrer Canonges és una de les accions de l’ajuntament de la Seu d’Urgell per dinamitzar el centre històric i revertir la situació actual de la zona.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell reconeix que el centre històric no es troba en bones condicions i assegura que ja es duen a terme accions per revertir la situació. Pel que fa a la recent denuncia de Compromís X La Seu, l’equip de govern retreu al grup que mai s’hagi presentat cap proposta.

Entre les accions per dinamitzar la zona hi ha el retorn de les parades del mercat setmanal al carrer Canonges i l’organització d’espectacles infantils cada dissabte al matí. El consistori atribueix la problemàtica de la brutícia, en part, a l’incivisme de propietaris d’animals de companyia, que no recullen les femtes ni dilueixen les orines. En aquest sentit, asseguren que es destina una persona de neteja exclusivament al centre històric i en un futur s’incrementaran els treballs amb màquines.

 Pel que fa a les ocupacions des de l’ajuntament expliquen que la legislació actual només permet al propietari de l’habitatge tirar endavant el procés judicial. Tot i això, asseguren que s’ha augmentat la presencia policial a la zona.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL