L’ALTA MUNTANYA CENTRA PART DE LA FORMACIÓ DE L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA

L’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya dona el tret d’inici a la setzena edició amb onze participants. La formació dedicarà, per primera vegada, una setmana la pastura d’alta muntanya.

L’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya comença un nou curs. En la setzena edició han accedit a la formació onze persones, de la trentena de sol·licituds rebudes. Com a novetat, dins els mòduls, teòrics i pràctics, es dedicarà una setmana a la preparació dels participants per a treballar a l’alta muntanya. 

Els participants tenen una mitjana d’edat d’uns 30 anys. Gran part venen de zones de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com l’Eloi, que té per objectiu treballar amb ovelles de carn a l’alta muntanya. 

En algun cas, com el de la Maria, la família té alguna relació amb el sector primari. Ella ha decidit tornar al Maresme, d’on n’és originaria. 

L’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya estima que el 60% de les persones que hi ha participat actualment treballa en el sector o ha creat una explotació pròpia. 

Parlen al vídeo:

MARIA DÍAZ, TÈCNICA DE L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA

ELOY CHAGUACEDA, ALUMNE DE L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA

MARIA PIGNATELLI, ALUMNA DE L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA