L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT URGELL S’APROPA A LA CIUTADANIA AMB UNA VISITA VIRTUAL

Una visita virtual a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell permet a la ciutadania conèixer tots els espais de l’equipament i descobrir-ne algunes curiositats, per apropar la feina diària a veïns i veïnes.

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell ja es pot visitar de manera virtual amb un tour interactiu, que s’ha presentat el Dia Internacional dels Arxius, amb la voluntat d’apropar la feina de l’equipament a la ciutadania. L’eina, a la qual es pot accedir a través del web, permet descobrir 17 espais de l’Arxiu, la feina del dia a dia i algunes curiositats.

A través de la visita també es vol fomentar l’ús d’altres eines digitals com el portal arxius en línia o XAC premsa. Encara que des de la direcció de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell creuen que aquesta eina pot tenir una aplicació didàctica per a docents, també es volen apropar a altres perfils professionals com tecnòlegs o arquitectes.

El tour virtual també permet accedir a zones restringides al públic com els dipòsits o la sala on es guarda documentació de gran format.

Parlen al vídeo:

VERÒNICA RAPALINO, ADJUNTA DIRECCIÓ ACAU

JULIO QUÍLEZ, DIRECTOR ACAU