L’ARXIU DE CERDANYA HOMENATJA AL POETA JORDI PERE CERDÀ AMB L’EXPOSICIÓ ‘OCELLS’

L’exposició ‘Ocells’, que es pot veure a l’arxiu comarcal de Cerdanya fins el proper 27 de setembre, homenatja l’obra del poeta de Sallagosa Jordi Pere Cerdà.

L’arxiu comarcal de Cerdanya acull aquest Estiu l’exposició ‘Ocells’ per homenatjar al poeta, activista cultural, escriptor i dramaturg de Sallagosa, Jordi Pere Cerdà. La mostra, que es podrà veure fins el proper 27 de setembre, és una iniciativa de dos artistes vinculats a la Cerdanya, Philippe Blanc Chauvet i Hélène Peytavi. 

S’han inspirat en el poemari ‘Oiseaux – Ocells’ que Jordi Pere Cerdà va escriure als anys cinquanta des de Naüja i l’han reinterpretat a través de diferents tècniques plàstiques. Tal i com s’explica en el web de l’Arxiu, l’exposició “pretén homenatjar, a través de diferents modes d'expressió, el país i el compromís per la llengua del poeta desaparegut, els parlars simples, inventats, ancorats en una terra i una història, la de la Cerdanya, que han alimentat la seva escriptura”.

Jordi Pere Cerdà, era el  pseudònim sota el que escrivia Antoni Cayrol, mort l’11 de setembre de 2011 a Perpinyà. A dia d’avui, és l´únic escriptor nord – català que ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Entre els reconeixements que se li han atorgat al llarg de la seva carrera, es troba també el Premi Nacional de Literatura i la Creu de Sant Jordi . 

Compromès amb el català i les relacions catalanes transfrontereres, formant part de la Resistència a la Catalunya Nord, el moviment clandestí que va lluitar conra els nazis i el Govern de Vichy durant la Segona Guerra Mundial a la Catalunya Nord