L’ESPAI ERMENGOL INCORPORA UN FACSÍMIL DEL TAMBORET QUE ACOMPANYAVA ELS GEGANTS

L’Espai Ermengol ha incorporat al fons de la col·lecció municipal un facsímil del tamboret, que fins els anys 80 acompanyava els gegants de la Seu d’Urgell. El projecte, presentat en el cicle ‘Parlem d’història’ també ha reproduït el flabiol.

L’Espai Ermengol, de la Seu d’Urgell, incorpora un facsímil del tamboret, que acompanyava els gegants de la ciutat, al fons de la col·lecció municipal. La iniciativa ha comptat amb la reproducció del flabiol, també present en les cercaviles, i l’únic que es conserva al Pirineu. La intervenció ha seguit, en la mesura del possible, les peces originals. 

Els instruments van sonar per darrera vegada el 1988, fins que el 2023, la tradició va tornar als carrers durant la Festa Major. L’interès va començar quan els músics, Teresa Soler i Rafel Mitjans, buscaven flabiol que encara es toquessin als anys 80. 

Molts anys després, en una visita a la capital urgellenca, van preguntar casualment pel flabiol i el tamborino, i a partir d’aquí va començar el projecte de recuperació, que s’ha presentat en el marc del cicle ‘Parlem d’història’. 

Parlen al vídeo:

TERESA SOLER, MÚSIC I FLABIOLAIRE

PERE JORDÀ-MANAUT,  FLABIOLAIRE I FABRICANT D’INSTRUMENTS DE MÚSICA

RAFEL MITJANS, FLABIOLAIRE