L’EXPOSICIÓ ‘OPUS’ REFLEXIONA SOBRE MURS FÍSICS, NATURALS I MENTALS

‘Opus’ és la nova exposició de l’Espai Ermengol, que mostra el resultat final del projecte, ‘El Museu és una escola’, a partir de quatre obres que reflexionen sobre el concepte de muralla.


L’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat inaugura l’exposició ‘Opus’, un diàleg entre l’equipament urgellenc i l’alumnat de segon de secundària de l’Institut Joan Brudiue, de la Seu d’Urgell. La mostra, que es situa en un espai habitualment tancat al públic, és el resultat del projecte ‘El Museu és una escola’, que comença amb una formació al professorat i segueix amb activitats per l’alumnat.

Per preparar l’exposició s’han fet jornades de treball en diferents punts de la ciutat que han permès a l’alumnat conèixer i reflexionar sobre murs físics, naturals i mentals.
La mostra està formada per quatre espais: el primer amb unes maletes antigues, que complementen l’exposició permanent ‘Perseguits i salvats’, sobre la segona guerra mundial; un altre amb la deconstrucció del concepte de muralla a partir d’uns cubs; uns finestrals tapiats que simulen unes finestres tapiades durant la construcció del mur de Berlin; i per últim, uns mapes amb tots els conflictes actuals.

L’exposició també ha comptat amb la col·laboració de l’artista local, Maria Giró, gràcies a una subvenció del Departament de Cultura.

Parlen al vídeo:

ANNA LÓPEZ, RESPONSABLE ESPAI ERMENGOL – MUSEU DE LA CIUTAT

GLÒRIA JOVÉ, PROFESSORA UNIVERSITAT DE LLEIDA