MÉS DE 8 MEUR EN TREBALLS DE PREVENCIÓ D'INCENDIS A L'ALT PIRINEU I LLEIDA

El departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà durant els pròxims quatre anys més de 8 milions d'euros en treballs de prevenció d'incendis a les comarques de l'Alt Pirineu i Lleida. La directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, ha visitat aquest divendres les actuacions silvícoles que s'estan realitzant a la muntanya de Fontanals de Cerdanya, Ger i Puigcerdà per fer front a l'emergència climàtica i als incendis forestals. De fet, el Pirineu és una de les noves zones que quedarà inclosa en el Pla de prevenció d'incendis 2022-2025, unes actuacions que tenen l'objectiu de preparar els boscos per fer front a l'emergència climàtica i als incendis de sisena generació.

Sanitjas ha recordat que Catalunya viurà aquest cap de setmana un episodi d'alt risc d'incendi. Per això és estratègic fer una bona gestió forestal.

Així, s'invertiran 19,8 milions d'euros de manera territorialitzada i l'import fins a arribar als 72 milions es destinarà a les brigades del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, a ajuts de prevenció d'incendis a propietaris privats o a les Agrupacions de Defensa Forestal.

A Cerdanya els treballs es concentren en una superfície de bosc de 50 hectàrees en una zona de Queixans que es va cremar el 1994 i que es va restaurar posteriorment.

Està previst que aquests treballs durin cinc mesos.

Pel que fa als projectes previstos en la demarcació, cal destacar la zona del Prepirineu delimitada entre el riu Segre, al Noguera Pallaresa, el port del Cantó i la serra de Boumort.

Parlen al Vídeo:

ANNA SANITJAS, DIRECTORA GENERAL ECOSISTEMES FORESTALS I GESTIÓ MEDI

MERCÈ COLOMINA, TÈCNICA FORESTAL DEP. ACCIÓ CLIMÀTICA