MESURES DE TEMPERATURA A L’ESTANY DE MONTCORTÈS PER ANALITZAR ELS EFECTES DEL CANVI CLIMÀTIC

Investigadors de la Universitat de Barcelona, del CSIC i de la Universitat Rovira i Virgili han començat a mesurar la temperatura de l’aigua de l’estany de Montcortès, al Pallars Sobirà, per analitzar els efectes del canvi climàtic.

Investigadors de la Universitat de Barcelona, del CSIC i de la Universitat Rovira i Virgili han començat a mesurar la temperatura de l’aigua de l’estany de Montcortès, al Pallars Sobirà, per analitzar els efectes del canvi climàtic. El projecte s’emmarca en l’estudi que van iniciar fa uns anys i que va permetre constatar diversos efectes del canvi climàtic a l’estany de Montcortès. Recentment han instal·lat uns equips que mesuren la temperatura de l’aigua.

Van començar a estudiar l’estany de Montcortès fa prop d’una dècada i el projecte que duen a terme actualment s’han centrat específicament en el canvi climàtic. Justament, ha apuntat que l’estany “té unes característiques molt especials en el context del Pirineu que permeten fer uns estudis molt detallats i importants”.
El projecte s’ha exposat al públic en el marc de les activitats organitzades pel Geoparc Orígens amb motiu de la VI Setmana dels Geoparcs Europeus.

Al llarg d’aquests dies hi ha programades accions molt diverses, des de presentacions de llibres i contes a tallers familiars o sortides interpretatives.

Parlen al Vídeo:

TERESA VEGAS-VILLARÚBIA, INVESTIGADORA UB

XAVIER MIR, COORDINADOR CIENTÍFIC DEL GEOPARC ORÍGENS