MIG MILIÓ D'EUROS PER SUBSTITUIR EL FUNICULAR PER UNES ESCALES MECÀNIQUES

L’ajuntament de Puigcerdà ha aprovat aquest dijous el pressupost de l’any 2022, que ascendeix a 15.281.000 euros. Es converteix, així, en el més alt aprovat mai per la corporació. Les principals partides són les dedicades a despeses corrents i personal, ja que entre totes dues sumen 10,3 milions d’euros.
Pel que fa a les inversions, el capítol puja fins als 3,3 milions d’euros. Una de les partides més destacades és la que preveu destinar 500.000 euros a renovar el sistema de connexió entre el barri de l’Estació i el centre de la Vila. Des de l'ajuntament han avançat que, previsiblement, s’optarà per posar unes escales mecàniques.

En matèria d’inversions, l’Ajuntament també preveu destinar 900.000 euros a diverses obres de millora de l’espai públic, com ara pavimentació de carrers i renovació de voreres. En l’àmbit de la via pública, el pressupost també preveu millores en zones verdes al Parc Shierbeck i al barri de l'estació.

Pel que fa als equipaments esportius, com ja s’havia anunciat, es destinaran 400.000 euros a canviar la coberta i la tanca perimetral de la pista de gel. També hi haurà millores a la zona esportiva de Vilallobent i es destinaran fons a la tercera fase del centre cívic i esportiu que es fa al costat del poliesportiu.

En l’àmbit d’equipaments, està previst fer actuacions a la nova oficina comarcal del DARP, a la nova Oficina Jove de la plaça Regne de Mallorca o l’adaptació de les sales superiors del Museu Cerdà per acollir el casal d’avis. Al Museu Cerdà també s’hi preveu destinar una partida per acabar la sala dedicada a la història de Puigcerdà. Encara en l’àmbit cultural, es preveu fer una inversió per completar la tercera fase del túnel que hi ha sota el passeig 10 d’abril, per tal de fer-lo visitable.

Altres inversions destacades són les que es faran al pàrquing del Museu Cerdà, on es refarà el mur que es va esllavissar i es millorarà el control horari d’estacionament dels vehicles, així com la passarel·la que uneix els ascensors amb el carrer Higini de Rivera.
Finalment, el capítol d’inversions també preveu partides per arreglar pisos i posar-los a disposició de la borsa d’habitatge per a lloguer social o fer millores en l’eficiència energètica de diversos equipaments.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern de Junts per Puigcerdà, així com de la regidora del PP, Montse Forment. El principal grup de l’oposició, Esquerra, per la seva banda, hi ha votat en contra.

Des del grup republicà han criticat que l’equip de govern proposi demanar un préstec a llarg termini de 2.748.000 euros, ja que “això vol dir que només el 9% del total de les inversions es farà amb fons propis, demostrant una manca de múscul financer”. També ha criticat que l’Ajuntament se situï en una ràtio d’endeutament del 62%, ja que “encara que sigui assumible i se situï dins de la llei, està molt per sobre de la mitjana dels municipis de Catalunya, que és del 30%”. També ha lamentat que la partida per a habitatge social sigui de 55.000 euros, assegurant que és insuficient.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ