NEIX A ORGANYÀ EL PRIMER CULTIU DE GÍRGOLES ECOLÒGIQUES A CATALUNYA

Comença a Organyà la instal·lació de quatre hivernacles que permetran cultivar gírgoles ecològiques, a partir del 2023. El projecte, Bolets Peratxa, es finança a través del Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran.

Neix a Organyà l’empresa de cultiu de gírgoles, Bolets Peratxa, la primera en produir aquest tipus de fong de manera ecològica a Catalunya.. El projecte es preveu que arrenqui a inicis de 2023 amb palla, aigua i miceli, els filaments que permetran que el bolet pugui néixer.

S’espera que en un inici hi hagi una producció de 400 quilos al mes, tot i que s’estudiarà si el cultiu pot continuar amb les altes temperatures de l’estiu.
Aquesta iniciativa tira endavant a través del Matchfunding Arrela’t, a l’Alt Pirineu i Aran, amb l’objectiu de donar feina a persones sordes i signants.

 El pressupost total de la iniciativa és d’uns 60.000 euros, 15.000 dels quals serien aportats a través del finançament col·lectiu. Les contribucions ja es poden dur a terme a través de la plataforma Goteo.

Parlen al vídeo: JORDINA SÁNCHEZ, PROPIETARIA BOLETS PERATXA