NOU PROJECTE PER LOCALITZAR FOSSES COMUNES A L’ALT URGELL

Memorial Democràtic comença un nou projecte d’investigació amb l’historiador urgellenc, Pau Chica, per documentar i localitzar fosses comunes de la Guerra Civil a l’Alt Urgell. Tot i que ara mateix es té constància de 10 fosses a la comarca, es creu que n’hi podria haver moltes més per la proximitat amb el front del Pallars, els hospitals de guerra i els camps de treball, com el situat a Montferrer.

Fins al moment, a l’Alt Urgell, només s’han fet dues actuacions en fosses. El 2018 es van trobar a Cabó les restes d’una persona que havia estat al camp de treball del municipi, i el 2021 es van localitzar les restes fragmentàries d’un individu a Adrall.
L’objectiu del nou projecte és identificar correctament les 10 fosses, de les quals ja se’n té constància per finalment excavar-les, i localitzar-ne de noves.

Les persones que vulguin col·laborar amb la recerca, per compartir amb Chica la seva memòria oral, es poden posar en contacte amb l’historiador a través de les seves xarxes socials o contactant amb Memorial Democràtic.