EL GOVERN ES COMPROMET A INICIAR TROBADES PER EXPLICAR ELS JJOO

El Govern s’ha compromès a organitzar unes trobades amb els veïns i veïnes del Pirineu per explicar-los de primera mà el projecte dels Jocs Olímpics d’Hivern. Aquestes tindrien lloc abans de la consulta.
Membres del Govern han mantingut una reunió aquest divendres al matí a Puigcerdà amb alcaldes i alcaldessa de Cerdanya. Es tracta de la cinquena presentació que fan als consells d’alcaldes pirinencs, després de passar pels de l’Alta Ribagorça, els Pallars Jussà i Sobirà i l’Alt Urgell. Des de la Generalitat han assenyalat que es fan perquè volen definir la candidatura conjuntament amb el territori.

A la trobada també hi ha assistit el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, que ha insistit que les millores en infraestructures com l’R3 o la C-16 s’han de fer independentment de la celebració dels Jocs.

En relació al manifest de més de 150 científics que s’han mostrat contraris als Jocs, en considerar-los inviables ambientalment, Font ha assenyalat que, com més veus sorgeixin, més enriquidor serà el debat per superar les adversitats que hi puguin haver al voltant de la candidatura.
Font també ha explicat que el fet de promocionar la marca Pirineus no es fa només pensant en el turisme. Així, ha remarcat que donar a conèixer la marca també positiu per als productors agroalimentaris quan vulguin exportar, ja que es coneixerà més d’on venen.
Des del territori s'han mostrat satisfet amb les explicacions donades i han explicat que el que més preocupava als alcaldes era saber si es farien grans infraestructures

Tot i això, fins al pròxim Consell d’Alcaldes no prendran una decisió sobre si donen suport o no a la candidatura.

Parlen al vídeo: 
ANNA CAULA, SECRETÀRIA GENERAL DE L'ESPORT I DE L'ACTIVITAT FÍSICA
RICARD FONT, SECRETARI GENERAL VICEPRESIDÈNCIA, POLÍTIQUES DIGITALS I TERRITORI
ISIDRE CHIA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA