OLIANA DISPOSARÀ D’UN NOU CENTRE SANITARI ON S’AGRUPARAN TOTS ELS SERVEIS

Oliana disposarà d’un nou centre de salut on hi haurà el Centre d’Atenció Primària, la rehabilitació i el transport sanitari, per unificar en un punt els serveis. L’ajuntament ja busca el terreny on poder construir les noves instal·lacions.

El Departament de Salut preveu millores en centres sanitaris a l’Alt Pirineu, dins el Pla d’Inversions en Centres d’Atenció Primària, un d’aquests és el d’Oliana. Per aquest motiu s’ha fet la primera reunió entre la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, CatSalut i l’ajuntament del poble. El primer pas és definir el terreny on es pugui construir el nou equipament. 

El nou espai agruparia el Centre d’Atenció Primària, la rehabilitació i el transport sanitari, tant el programat, com l’urgent; que ara mateix es troben en ubicacions separades al poble. De fet, en un futur també hi preveuen nous recursos de salut pública. 

L’ajuntament reconeix que les actuals instal·lacions sanitàries, que donen servei a la part sud de l’Alt Urgell, han quedat petites per a nous professionals. El consistori disposa de pocs terrenys de propietat municipal i no descarta propietats privades. 

El Pla d’Inversions en Centres d’Atenció Primària també preveu millores a Tuixent i a Esterri d’Aneu.  

Parlen al vídeo:

RICARD PÉREZ, DELEGAT DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN

FELIP BENAVENT, GERENT REGIÓ SANITÀRIA ALT PIRINEU I ARAN

CARME LOSTAO, ALCALDESSA OLIANA