ORGANYÀ ACULL PER PRIMERA VEGADA EL CONCURS COMARCAL DEL CAVALL PRIINENC CATALÀ

El Concurs Comarcal del Cavall Pirinenc Català a l’Alt Urgell surt de la Seu d’Urgell, després de tretze edicions, i s’ha celebrat per primera vegada a Organyà, amb la participació d’una vintena de caps de bestiar.

Esmorzar popular a primera hora i animals preparats per celebrar a Organyà la tretzena edició del Concurs Comarcal del Cavall Pirinenc Català a l’Alt Urgell, que ha comptat amb la participació de vint caps de bestiar, de set explotacions diferents. L’esdeveniment s’ha organitzat per primera vegada fora de la Seu d’Urgell. 

El certamen ha escollit els guanyadors de les diferents categories: sobrany i sobranya, terçó i terçona, egua amb pollí, semental, quartó i tira. Els premiats participaran al Concurs Nacional, que tindrà lloc a la Torre de Capdella. 

Des de l’Ajuntament d’Organyà s’ha posat en valor la tradició equina i ramadera del municipi, amb la fira de Sant Andreu, que tindrà lloc a finals de novembre.  

El Concurs Comarcal del Cavall Pirinenc Català és impulsat per l’Associació de Criadors i Productors de Cavall Pirinenc Català de l’Alt Urgell. 

Parlen al vídeo:

ALBERT BLASI, PRESIDENT DE CPC ALT URGELL

CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ