‘PARAULES QUE M’AGRADEN’ RECULL MÉS DE 4.500 MOTS I EXPRESSIONS DE L’ALT URGELL

El llibre ‘ Paraules que m’agraden’, de Joan Aixàs, recull més de 4.500 mots i expressions de l’Alt Urgell, algunes perdudes o en desús. L’obra ha comptat amb gairebé 300 col·laboradors, a través de les xarxes socials.

El llibre 'Paraules que m'agraden', de l’autor Joan Aixàs, recull més de 4.500 mots i expressions que defineixen la parla pròpia de l'Alt Urgell. L'obra s'ha presentat aquest dijous, a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell. El projecte va començar el març de 2020 i ha continuat amb gairebé 300 col•laboradors, que a través de les xarxes socials han fet les seves aportacions. 

El llibre ha estat il•lustrat per Ramon Berga i ha comptat amb la col·laboració de dues filòlogues, l’Anna Martí i la Maria Pilar Ingla; i de dos escriptors, Joan Obiols i Isidre Domenjó. 

L’obra recull mots oblidats, perduts o en desús de l’Alt Urgell, amb l’objectiu de preservar-los. Així com les variabilitats dialectals del Pirineu. 

El llibre compta amb el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, IDAPA i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. 

Parlen al vídeo: JOAN AIXÀS, AUTOR DEL LLIBRE ‘PARAULES QUE M’AGRADEN’