PRATS I SANSOR VOL POSAR EN VALOR EL PRODUCTE LOCAL AMB EL PRIMER “TAST DE PRIMAVERA”

Amb l'objectiu de promocionar una alimentació responsable i donar a conèixer els productes de la zona, l'Ajuntament de Prats i Sansor organitza el 23 i 25 de maig la primera edició del “Tast de Primavera”. La proposta confluirà amb la tercera edició del Festival Sons de l'Era.

Amb l'objectiu de promocionar una alimentació responsable i donar a conèixer els productes de la zona, l'Ajuntament de Prats i Sansor organitza la primera edició del “Tast de Primavera”. Durant dos dies, el 23 i 25 de maig, el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya i el xef amb dues estrelles Michelin, Jordi Llobet de Manresa, realitzaran demostracions de cuina en directe on el públic podrà degustar les seves propostes culinàries inspirades en la primavera. 

Des del consistori creuen que la proposta servirà per reivindicar el receptari i el producte agroalimentari de proximitat i per posar en valor la pagesia, per tal d'anar cap a un model més sostenible a nivell econòmic, social i cultural. A més, s'ha decidit organitzar el tast en una època de poca afluència turística per tal d'atraure el públic local. 

El tast tindrà lloc al local social de Prats i hi seran presents els formatges de la cooperativa Cadí, la carn ecològica de la Cooperativa Coopyrene i els vins locals, entre d'altres productes que s'estan acabant de concretar. Es posaran a la venda un centenar de tiquets a preu de 15 euros.

Paral·lelament, la iniciativa confluirà amb les propostes de la tercera edició del Festival Sons de l'Era, organitzat per l'Associació Festuca Gautieri, unint així la cultura gastronòmica i la cultura social i familiar. Es tracta d'un festival familiar que enguany oferirà un cicle de Tast i Sons per posar en valor el producte agroalimentari local també hi haurà col·loquis amb productores del sector.  

El Festival Sons de l’Era de Prats arrencarà a la les 13:00h del dissabte 25 de maig amb un vermut musical i fins a mitja nit es podrà gaudir de diferents propostes musicals i jocs per a totes les edats a l’espai exterior que hi ha al costat de l’antiga fàbrica Teixidó.

Parlen al vídeo:

JOAN PUJOL, REGIDOR D'AGRICULTURA I MEDI RURAL DE L'AJUNTAMENT DE PRATS I SANSOR

ARNAU CORBERÓ, ORGANITZADOR DE SONS DE L'ERA

ISABEL COLLADO,  ORGANITZADORA DE SONS DE L'ERA