PRIMERA SETMANA DE DECLARACIONS DE LES FAMÍLIES DE LA RESIDÈNCIA FIELLA DE TREMP

Finalitza la primera setmana de declaracions de les famílies afectades pel cas de la Residència Fiella de Tremp. El cas segueix en fase d’instrucció. Es preveu que declarin fins a 27 famílies en els propers dies.

Finalitza la primera setmana de declaracions de les famílies afectades pel cas de la Residència Fiella de Tremp. Recordem que la denúncia interposada és contra les responsables del geriàtric per un delicte d’homicidi imprudent, per la mort de 64 usuaris durant la segona onada de còvid. 

Els fets van succeïr durant el mes de novembre de 2020. Les famílies expliquen que abans de la crisi de la pandemia l’equip de cuidadors i responsables de la residencia era eficient i de qualitat. Una quarantena de treballadors van haver d’agafar la baixa per covid i es va haver de refer la plantilla enmig de la pandemia. Aleshores van començar el que les famílies denuncien com desatenció i deshumanitat cap als seus familiars. 

Dilluns es van iniciar les compareixences al Jutjat de la capital del Pallars Jussà. Durant els primers dies han declarat vint-i-dos membres de nou famílies afectades. 

El cas segueix en fase d’instrucció. Es preveu que declarin fins a 27 famílies en els propers dies. El judici, però, no es preveu que comenci fins, com a mínim, d’aquí un any.