PUIGCERDÀ CONFIA EN REPRENDRE ELS TREBALLS AL TÚNEL SUBTERRANI DEL PASSEIG

L'ajuntament de Puigcerdà confia en reprendre els treballs de recuperació del túnel subterrani del passeig 10 d'abril. Després d'una primera fase iniciada fa uns quatre anys, el consistori vol seguir consolidant la galeria, una part de la qual està col·lapsada degut a una esllavissada que es va produir mentre es duien a terme els treballs.

L'ajuntament de Puigcerdà confia en reprendre els treballs de recuperació del túnel subterrani del passeig 10 d'abril. Després d'una primera fase iniciada fa uns quatre anys, el consistori vol seguir consolidant la galeria, una part de la qual està col·lapsada degut a una esllavissada que es va produir mentre es duien a terme els treballs. Ara l'ajuntament ha demanat una nova subvenció a la Diputació de Girona de 13.000 euros per poder finalitzar l'actuació.

Es tracta d'un túnel que connecta l'Arxiu Comarcal amb el nucli comercial, creuant el Passeig 10 d'Abril. El que encara no se sap es si continua pel carrer Ramon Cosp o pel carrer Espanya. Això es sabrà en una futura tercera fase d'obres.
El túnel del passeig és només un dels molts túnels que hi ha sota els carrers de Puigcerdà, alguns dels quals connectaven el centre del municipi amb l'exterior de l'antiga muralla.

Recordem que fa uns anys es va recuperar la galeria subterrània de la plaça de l'ajuntament que acaba en el pou de Glaç o Ull de Basilisc.
La intenció del consistori és arribar a recuperar tota la xarxa de túnels subterranis que hi ha a la vila, que podria estar formada per una vintena, fer-la visitable i que venir a conèixer el subsòl de Puigcerdà sigui un nou atractiu turístic i cultural del municipi.

Parlen al Vídeo:

DECLA 1: PERE VALIENTE, REGIDOR OBRES I SERVEIS AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

DECLA 2: XAVI VALIENTE, ARQUEÒLEG