STOP JJOO DEMANA LA RETIRADA DE LA CANDIDATURA DESPRÉS DEL TRENCAMENT AMB ARAGÓ

STOP JJOO DEMANA LA RETIRADA DE LA CANDIDATURA DESPRÉS DEL TRENCAMENT DE LES NEGOCIACIONS. Des de la plataforma contrària als Jocs Olímpics, però, creuen que “la desavinença entre governs i el COE és l’enèsim fracàs de la candidatura olímpica”

La plataforma Stop JJOO ha emès un comunicat on valora el trencament de les negociacions entre els governs català, aragonès i espanyol amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per presentar una candidatura conjunta als Jocs Olímpics del Pirineu 2030. Recordem que, després que aquest dilluns l’onzena reunió entre les parts acabés sense acord, el COE va donar la negociació per trencada i va anunciar que presentaria un projecte “tècnicament immillorable”, on diverses fonts apunten que Catalunya hi tindria un paper predominant.
Des de la plataforma contrària als Jocs Olímpics, però, creuen que “la desavinença entre governs i el COE és l’enèsim fracàs de la candidatura olímpica” i per això exigeixen que el Govern català “enterri definitivament la candidatura i destini els esforços a planificar una economia per tenir un Pirineu viu”. Afegeix que a “la manca d’acord polític s’hi suma el rebuig popular, tal com es va evidenciar fa dos diumenges a Puigcerdà, amb la manifestació més gran de la història que s’ha fet mai contra uns Jocs Olímpics a nivell mundial”.
A més, des de la plataforma consideren que “no es podrà celebrar la visita que el president del COI havia de fer el pròxim 31 de maig a Catalunya, per valorar les instal·lacions i un projecte que encara no sabem si existeix”.
A més, en el comunicat denuncien que en els darrers dies la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, “ha començat una campanya de màrqueting pro JJOO, utilitzant els mitjans de comunicació públics i pagada amb diners de tots”.
Per tot plegat, Stop JJOO ha exigit al Govern de la Generalitat “la retirada de la candidatura i que escolti a les veïnes del Pirineu”.